Rogaliki z marmoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Proste, szybkie, tanie i smaczne rogaliki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka 3 szk,
    śmietana 18 % 250 ml,
    masło 200 g,
    Lukier:
    cukier puder 1 szk,
    gorąca woda,
    Nadzienie:
    marmolada wieloowocowa,

Rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, śmietany i masła zagnieść ciasto i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na okręgi. Z ciasta wycinać trójkąty, na szerszej części położyć łyżeczkę marmolady, zwinąć i dokładnie i skleić. Rogaliki wyłożyć na blaszce uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni. Cukier puder wymieszać z odrobiną gorącej wody i polukrować rogaliki.

Komentarze

Podobne przepisy