Rolada bezowa z porzeczkowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić 1 szklankę białek z 1 szklanką i 1 łyżką cukru, na samym końcu dodać czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej, wyłożyć na blachę (dużą z piekarnika) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia, posypać płatkami migdałowymi i upiec.
Masa: ubić pół litra śmietany 30% + 1 bita śmietana w proszku + serek maskarpone + dżem z czarnej porzeczki następnie wyłożyć na bezę i zawinąć (obie strony do środka, roladę przewrócić zawiniętym do dołu, zawinąć w papier i delikatnie przygnieść rękoma). Włożyć do pojemnika i wstawić do lodówki.piekłam bezę w 170 stopniach 15 min. szklanka białek wystarcza na 2 placki bezowe
Komentarze