Rolada drobiowo-wieprzowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć,osuszyć i przeciąć wzdłuż na połowę(tak jak otwarta książka}
i rozbić cienko tłuczkiem.
Oprószyć solą i pieprzem i odstawić na bok.
2.Filety kurczaka umyć,osuszyć,przeciąć na połowę i cienko rozbić tłuczkiem,oprószyć przyprawą do kurczaka.
Marchewkę obrać i razem z cukinią pokroić wzdłuż na cienkie plastry(najlepiej zrobić to obieraczką do warzyw)
3.Na rozbitym płacie schabu ułożyć najpierw plastry szynki, a nich plastry marchewki.
Na marchewce rozbite kotlety kurczaka i plastry cukinii.
Całość ściśle zwinąć w roladę i zawinąć w folię aluminiową.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na dno wlać szklankę wody i piec około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni C.
Komentarze