Rolada dwukolorowa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne roladki dwukolorowe z nadzieniem z fileta łatwe w przygotowaniu idealnie smakują na ciepło jak i na zimno do kanapek.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 50 dag karkówki
    - 30 dag fileta drobiowego
    - 2 łyżeczki soli
    - kolorowy pieprz
    - 3 łyżeczki majeranku
    -3 ząbki czosnku
    - 1/2 kostki smalcu

Rolada dwukolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rozbijamy mięso doprawiamy 1. Karkówkę rozkrawamy delikatnie na duży prostokąty płat - rozbijamy tłuczkiem, posypujemy 1 łyżeczką soli i zmielonym kolorowym pieprzem do smaku. Na koniec na płat mięsa i przyprawy rozsypujemy majeranek.
  • Na pierwsze mięso kładziemy filet doprawiamy 2. Następnie rozcinamy delikatnie filet drobiowy na płat i rozbijamy by nabrał kształt rozbitej karkówki. Nakładamy filet na karkówkę, posypujemy drugą łyżeczką soli, ponownie kolorowym pieprzem i na filet rozsmarowujemy przeciśnięty czosnek.
  • Formujemy roladę 3. Tak przygotowane mięsa zwijamy razem w roladę, związujemy nitką by się nam nie rozwaliła.
  • Podpiekamy roladę i dusimy 4. Do garnka przekładamy smalec na rozgrzany kładziemy roladę podsmażamy aż zrumieni się - następnie podlewamy wodą i dusimy około 1 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy