Rolada jabłkowa

0 (0 ocen)

  • 1 min

Szybka,smaczna i delikatna

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki
    - 6 jajek
    - 1 szklanka cukru
    - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 1/2 szklanki mąki zwykłej
    - 2 łyżki oleju
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 10 jabłek
    - 2 łyżeczki cynamonu
    - 2 łyżeczki bułki tartej

Rolada jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada jabłkowa 1. Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.

    Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.

    Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w roladę. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy