Rolada krzew porzeczkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Stopniowo dodawać żółtka. Ubijać, aż masa będzie jednolita i puszysta. Do masy wlać wodę i stopioną margarynę. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem posmarowanym masłem.
Piec 25 minut w 180 st. C. Ciasto wyjąć z formy, przełożyć na ściereczkę zrolować ze ściereczką, zostawić do wystygnięcia.
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę, dodać tężejącą galaretkę. Ciasto rozwinąć posmarować masą, ułożyć porzeczki
Ciasto zwinąć. Roladę udekorować według własnego pomysłu. Schłodzić w lodówce.
Komentarze