Rolada mięsna z marchewką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jako karmiąca mama przywiązuję dużą wagę do właściwego odżywiania. Dlatego wymyśliłam tę lekką roladę.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonego mięsa wieprzowego lub drobiowego
    ● 2 duże marchewki
    ● natka pietruszki
    ● 2 jajka
    ● 1 szkl. ryżu
    ● sól

Rolada mięsna z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko.
    Marchewki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Natkę pietruszki myjemy,
    osuszamy i siekamy
  • 2. Do mięsa dodajemy ryż,
    jajka, marchewkę i natkę. Doprawiamy
    solą. Wyrabiamy
    masę jak na klopsy.
  • 3. Mięsną masę wkładamy
    do rękawa foliowego. Końce
    zawiązujemy. Gotujemy we
    wrzącej wodzie ok. 1,5 godziny.
    Wyjmujemy. Folię usuwamy.
    Mięso kroimy w plastry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Mięsna rolada