rolada mocno czekoladowa

0 (0 ocen)

zachwyci każdego!

Składniki:

  • ciemny biszkopt z 8 jaj (Z DUŻEJ BLACHY)
    kilka łyżeczek powidła śliwkowego
    po 100 g czekolady gorzkiej i mlecznej
    2 łyżki kawy inki
    3 łyżki cukru pudru
    kostka masła
    3 żółtka

Rolada mocno czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej , żółtka z cukrem pudrem ubijamy mikserem na parze do białości. Masło ucieramy do białości , dolewamy pomału ostudzoną masę jajeczną i czekoladę na koniec dosypujemy kawę .Gotowy biszkopt smarujemy 2/3 masy , na pierwszym zgięciu układamy niewielką ilość powideł. Zwijamy delikatnie przez sciereczkę . Smarujemy resztą masy i posypujemy kakao.Chłodzimy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy