Rolada schabowa z farszem z grzybów leśnych i szaszłykiem z grillowanego bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbijamy,solimy i układamy obok siebie.
2.---FARSZ---
Grzyby moczymy,kroimy i smażymy na patelni z odrobiną bułki tartej.
3.Farsz układamy na kotletach i za pomocą foli spożywczej rolujemy. Wkładamy na parę minut do lodówki, żeby się związała.
4.Roladkę sznurujemy,obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni. Dodajemy gałązkę rozmarynu i układamy na blasze.
5.Wkładamy na 20 minut do piekarnika i pieczemy w 200st. Około 5-7 minut przed końcem pieczenia dokładamy pomidorki koktajlowe.
6.Po upieczeniu odkładamy mięso na bok, żeby odpoczęło a w tym czasie grillujemy bakłażana.
Na patyczek do szaszłyka układamy na przemian zrolowanego bakłażana i pomidorka koktajlowego.
Komentarze