Rolada schabowa z farszem z grzybów leśnych i szaszłykiem z grillowanego bakłażana

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wbrew pozorom robi się na prawdę szybko

  • 50 min

Składniki:

  • -3 duże kotlety schabowe

    ---FARSZ---
    -200g grzybów
    -łyżeczka bułki tartej

    DODATKOWO
    -pomidorki koktajlowe
    -bakłażan
    -gałązka rozmarynu
    -oliwa tymiankowa
    -sól
    -pieprz

Rolada schabowa z farszem z grzybów leśnych i szaszłykiem z grillowanego bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy,solimy i układamy obok siebie.
  • 2. ---FARSZ---
    Grzyby moczymy,kroimy i smażymy na patelni z odrobiną bułki tartej.
  • Surowa roladka 3. Farsz układamy na kotletach i za pomocą foli spożywczej rolujemy. Wkładamy na parę minut do lodówki, żeby się związała.
  • Roladka gotowa do pieczenia 4. Roladkę sznurujemy,obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni. Dodajemy gałązkę rozmarynu i układamy na blasze.
  • przed końcem pieczenia 5. Wkładamy na 20 minut do piekarnika i pieczemy w 200st. Około 5-7 minut przed końcem pieczenia dokładamy pomidorki koktajlowe.
  • 6. Po upieczeniu odkładamy mięso na bok, żeby odpoczęło a w tym czasie grillujemy bakłażana.
    Na patyczek do szaszłyka układamy na przemian zrolowanego bakłażana i pomidorka koktajlowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy