Rolada serowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie wygląda bardzo dobrze i tak samo smakuje

  • 60 min

Składniki:

  • - 0,5 kg sera żółtego
    - 0,5 kg fileta z kurczaka,
    - 40 dkg pieczarek,
    - 3 jaja,
    - 3 łyżki majonezu
    - 1 mała cebulka

Rolada serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser ścieramy na tartce o małych oczkach, mieszamy z jajami i majonezem, wykładamy na pergamin i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 min. Filet rozbijamy, posypujemy niewielką ilością wegety. Pieczarki kroimy w kostkę, dusimy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem. Upieczony plaster sera wykładamy na rozcięty rękaw do pieczenia, na to układamy filet oraz pieczarki. Zwijamy w roladę i pieczemy ok. 30 min. w rękawie do pieczenia. Po wystygnięciu kroimy.

Porady

Rolada serowa dobrze smakuje z sosem czosnkowym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy