Rolada serowa z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczna na kanapki

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 30 dag sera żółtego w kostce
    30 dag pieczarek
    1 mała cebula
    125 gram masła
    200 gram sera topionego śmietankowego
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser przełożyć do mikrofalówki, przykryć i podgrzewać do momentu,aż będzie miękki. Można również włożyć go do garnka z gotująca wodą i podgrzewać do czasu, aż będzie miękki ale nie lejący. Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą. Następnie przełożyć na to ser i rozwałkować na 0,5 cm.
    Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić. Odlać nadmiar płynu.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
    Miękkie masło wymieszać z serkiem topionym. Dodać natkę pietruszki oraz pieczarki. Dokładnie razem wymieszać.
    Masę rozsmarować na rozwałkowanym serze. Zwinąć w roladę. Całą roladę zawinąć w folię spożywcza i przełożyć do lodówki. Schłodzić najlepiej całą noc.

Komentarze

Podobne przepisy