30 dag sera żółtego w kostce
30 dag pieczarek
1 mała cebula
125 gram masła
200 gram sera topionego śmietankowego
1/2 pęczka natki pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Rolada serowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser przełożyć do mikrofalówki, przykryć i podgrzewać do momentu,aż będzie miękki. Można również włożyć go do garnka z gotująca wodą i podgrzewać do czasu, aż będzie miękki ale nie lejący. Na blacie kuchennym rozłożyć folię spożywczą. Następnie przełożyć na to ser i rozwałkować na 0,5 cm.
Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki z cebulą usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić. Odlać nadmiar płynu.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Miękkie masło wymieszać z serkiem topionym. Dodać natkę pietruszki oraz pieczarki. Dokładnie razem wymieszać.
Masę rozsmarować na rozwałkowanym serze. Zwinąć w roladę. Całą roladę zawinąć w folię spożywcza i przełożyć do lodówki. Schłodzić najlepiej całą noc.
Komentarze