Rolada serowo-mięsna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Przepis dostałam od znajomej. Rolada jest pyszna zarówno na ciepło,jak i na zimno.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:

    • 30 dag sera żółtego
    • 200 ml majonezu
    • 5 jajek

    Farsz:

    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 2 łyżki tartej bułki
    • przyprawy do smaku (ja dodaję też kaszę manną)

Rolada serowo-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z majonezem, dodać ser żółty starty na dużych oczkach tarki.Dużą prostokątną blachę wyłożyć pergaminem. Masę wyłożyć, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200O C na ok. 15 – 20 minut.

    Farsz wyłożyć na przestudzone ciasto, zwinąć (ostrożnie) w roladę i zawinąć w folię aluminiową. Piec 60 minut w temp200O C..

Porady

Roladę można podawać na zimno lub na ciepło.Wspaniała do czerwonego barszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy