Rolada szpinakiem z łososiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Prosta,smaczna i zdrowa rolada dla smakoszy którzy uwielbiają szpinak.Jest to hit nr jeden na moim stole podczas imprez

  • 60 min

Składniki:


  • 2 opakowania szpinaku mrożonego
    2 łyżeczki masła
    4 jajka
    3 twarożki śmietankowe almette
    2 opakowania po 150 g łososia wędzonego w plastrach
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz,
    koperek
    2 łyżki mąki tortowej

Rolada szpinakiem z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak podsmażyć na maśle do czasu aż odpruje woda.
  • 2. Następnie dodaj przeciśnięty przez przez praskę czosnek i Dopraw solą i pieprzem. Odstaw do wystygnięcia
  • 3. Do wystudzonego szpinaku dodaj żółtka i ubite na sztywną pianę białka.
    Delikatnie wymieszaj składniki łyżką następnie dodaj 2 łyżki mąki
  • 4. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Nałóż masę szpinakowa i Piecz 15 min w nagrzanym do 190*C piekarniku
  • 5. Gdy ostygnie, nałóż na masę wcześniej wymieszany serek z koperkiem. następnie na całej powierzchni płaty łososia
  • 6. Roladę zwiń dość ciasno i zawiń w folię spożywczą. Wstaw do lodówki na kilka godzin aby zastygła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy