Rolada z kryształkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Galaretki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przelej do foremek, odstaw do ostygnięcia i włóż do lodówki.
2.Białka ubij na sztywną pianę. Wsyp partiami cukier cały czas miksując. Pojedynczo dodawaj żółtka. Delikatnie wsyp mąkę i połącz składniki. Ciasto przelej na formę . Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10-12 minut. Na blat połóż ścierkę na którą gorącą roladę obróć na drugą stronę i delikatnie ściągnij papier do pieczenia. Zwiń roladę wraz ze ściereczką i pozostaw do ostygnięcia. Śmietanę z cukrem pudrem ubij na sztywną pianę. Rozwiń roladę, posmaruj bitą śmietaną i posyp pokrojonymi na kawałeczki galaretkami. Zwiń roladę. Udekoruj resztą galaretek i bitą śmietaną Całość włóż do lodówki na minimum 2 godziny.
Komentarze