Rolada z mango i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę od piekarnika i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 10-15 minut. Wyjętego z piekarnika biszkopta przykryć ściereczką i zwinąć. Kiedy wystygnie rozwinąć i zerwać papier.
Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Jogurt zmiksować z cukrem, a następnie z żelatyną. Mango obrać i pokroić w kostkę. Dodać do masy jogurtowej. Jeśli będzie zbyt rzadka wstawić na chwilę do lodówki. Masę rozsmarować na biszkopcie, ułożyć maliny i zwinąć. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego :)
Komentarze