Rolada z musem jezynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać gorącą wodę, dokładnie wymieszać.
2. Przygotować formę o rozm. 20x32cm, posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wlać do formy . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 14 min. Po upieczeniu wyjąć na bawełnianą ściereczkę, zdjąć papier i zwinąć z nią w roladę. Odstawić do wystygnięcia.
3.Jeżyny zmiksować. Śmietanę ubić ze śmietan – fiksem, wymieszać z musem jeżynowym
4.Roladę rozwinąć posmarować dżemem a następnie musem
5.Ostrożnie zwinąć i odstawić do lodówki na około 2 godz aby masa stężała. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze