Rolada z salami i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Rolada smakuje wyśmienicie. Jest delikatna i dzięki prażonym orzechom bardzo chrupka.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry szynki wieprzowej
    4 plastry salami pieprzowego
    4 plastry sera żółtego
    poł szklanki orzechów włoskich
    musztarda
    sól, pieprz
    do panierki jajko, mąka i bułka tarta

Rolada z salami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szynka 1. Plastry szynki rozbijamy tłuczkiem, solimy, pieprzymy smarujemy musztardą i wkładamy do lodówki na ok 2 godz. Orzechy włoskie siekamy i prażymy na patelni. Posypujemy nimi szynkę, a następnie wykładamy na nią plastry salami i sera. Zwijamy.
  • mięsko 2. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami i odstawiamy do lodówki na 15 minut. Roladki panierujemy i smażymy na małym ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy