Roladka na zimno ze szpinakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta rozbijamy cieniutko, solimy i pieprzymy.
Na patelni na masełku smażymy szpinak, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, sól, pieprz. Gdy wystygnie układamy na filecie dodajemy pastę z suszonych pomidorów. Zwijamy w roladę. Wierzch smarujemy oliwą i nakładamy kminek. Zawijamy w folię aluminiową w cukierek i wkładamy na blaszkę. Pieczemy 19-200 stopni 30-40 min. Po schłodzeniu w lodówce kroimy.
Porady
Pastę z suszonych pomidorów możemy kupić lub zrobić samemu.
U mnie kilka pomidorków suszonych, oliwka, troszkę cebulki, zioła prowansalskie. Drobno kroimy i blenderujemy lub malakserujemy. Możemy też dać tylko pomidorki suszone drobno pokrojone.
Komentarze