Roladka schabowa z salami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Roladki powstały ze składników , które akurat miałam w lodówce. Eksperyment udany. A dzięki długiemu duszeniu i podlewaniu ich , mięso staje się kruche i delikatne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    dwa średnie ogórki kiszone
    jedna mała cebula do farszu plus jedna do podsmażenia z sosem
    4 plastry salami, jeśli są małe to 8
    musztarda
    vegeta,pieprz
    masło do smażenia
    kostka mięsna
    łyżka mąki do zagęszczenia sosu plus jedna do obtoczenia roladek

Roladka schabowa z salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na cienkie plastry. Przyprawiamy vegetą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na schab kładziemy salami, cebulę pokrojoną w piórka i ogórki pokrojone w słupki. Zwijamy w roladkę . Obtaczamy w mące i smażymy na maśle. Dodajemy drugą cebulę pokrojoną w piórka. Gdy roladki nabiorą złotego koloru podlewamy je co jakiś czas wrzącą wodą.
    Dodajemy kostkę mięsną. Dusimy przez ok 60 minut na małym ogniu. Na końcu sos zagęszczamy roztworem mąki z wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy