Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą

0 (0 ocen)

Smakuje wyśmienicie :)

Składniki:

  • 50 g mięsa mielonego wieprzowego
    2 plastry kiełbasy krakowskiej
    1 plaster cebuli
    sol , pieprz , czosnek granulowany
    Dodatkowo:
    Folia spożywcza
    odrobina oleju do smażenia

Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed zwinięciem 1. Mięso mielone rozłożyć na foli spożywczej oprószyć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na wierzch położyć ser , plastry krakowskiej oraz cebulę.
  • gotowanie 2. Przy pomocy foli zawinąć dwa krótsze boki do środka a następnie zwinąć w rulon. Końce foli z czepić szczelnie np. w formie cukierka.
    W garnku zagotować wrzątek , gotować roladkę po 2-3 min z obu stron
  • grillowanie 3. Odwinąć mięso . Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju , smażyć roladkę na rumiano z każdej strony. ( Jeśli nie posiadamy patelnie grillowej możemy podsmażyć na zwykłej lub wydłużyć czas gotowania i ominąć smażenie.
  • 4. Podawać z ulubionymi dodatkami :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy