Delikatna w smaku przekąska z wędzonym łososiem i jajkiem-propozycja w sam raz na coś innego na śniadanie.
15 min
Składniki:
Na dwie roladki:
30 dag wędzonego łososia
3 jajka
1 czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka
1/2 pęczka koperku lub natki pietruszki
1/2 cebuli
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Roladka z łososia z jajecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łososia wyjmujemy z opakowania, skrapiamy sokiem z cytryny , ukałdamy na dwa prostkoątne płaty na desce.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, zimne scieramy na tarce jarzynowej łaczymy z posiakaną cebulką oraz koperkiem lub natką, dodajemy jogurt, majonez oraz chrzan, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy na pastę.
2.Rozsmarowujemy po równo na łososiu zawijamy delikatnie w rulon, układamy na talerzu, chłodzmy w lodówce, przed podaniem dekorujemy plastrekami cytryny i koperkiem.
Komentarze