Roladka z łososia z jajecznym farszem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Delikatna w smaku przekąska z wędzonym łososiem i jajkiem-propozycja w sam raz na coś innego na śniadanie.

  • 15 min

Składniki:

  • Na dwie roladki:
    30 dag wędzonego łososia
    3 jajka
    1 czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    1/2 pęczka koperku lub natki pietruszki
    1/2 cebuli
    2 łyżeczki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    sól i pieprz do smaku
    sok z cytryny do smaku

Roladka z łososia z jajecznym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia wyjmujemy z opakowania, skrapiamy sokiem z cytryny , ukałdamy na dwa prostkoątne płaty na desce.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy, zimne scieramy na tarce jarzynowej łaczymy z posiakaną cebulką oraz koperkiem lub natką, dodajemy jogurt, majonez oraz chrzan, solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, mieszamy na pastę.
  • 2. Rozsmarowujemy po równo na łososiu zawijamy delikatnie w rulon, układamy na talerzu, chłodzmy w lodówce, przed podaniem dekorujemy plastrekami cytryny i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy