Roladki Alabsterki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Schab, a w nim wszystko to co lubimy, jajeczko, papryczka, ogórek. Zróbcie i przekonajcie się że warto.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • 1 papryka czerwona
    • Szczypiorek
    • 2 ogórki konserwowe
    • Szczypta czosnku
    • 2 łyżki majonezu
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka do panierki
    • 2 jajka

Roladki alabsterki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Robimy farsz, ser ścieramy na tarce o dużych oczach. Do sera dodajemy posiekane jajka. Następnie drobno pokrojoną paprykę oraz posiekany szczypiorek.
  • farsz 3. Na koniec dodajemy pokrojone ogórki, łączymy z majonezem i doprawiamy solą, czosnkiem oraz pieprzem.
  • farsz 4. Farsz rozkładamy na każdym kawałku mięsa i zawijamy roladki.
  • panierka 5. Panierujemy w mące, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku na koniec panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 7. Roladki gotowe. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy