Roladki Alibabki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś proponuję na obiad delikatne mięso z kurczaka z kolorowym farszem w aromatycznym sosie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Serek śmietankowy
    • Papryka czerwona
    • Marchew
    • ½ pęczka szczypiorku
    • 2 ogórki konserwowe
    • Mąka pszenna do panierki
    • Kostka rosołowa
    • 2 łyżki sosu sojowego
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia

Roladki alibabki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
    Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki.
  • farsz 2. Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki.
  • roladki 3. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Na drugiej patelni lub w większym garnku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kostki rosołowe, sos sojowy, przecier.
    Do sosu przekładamy obsmażone roladki i gotujemy.
  • sos 5. Gdy mięso jest już miękkie, przekładamy roladki do naczynia i a sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
  • roladki 6. Na koniec roladki polewamy sosem.
    Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy