Roladki alibabki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach.
Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki.
2.Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki.
3.Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
4.Na drugiej patelni lub w większym garnku gotujemy 2 szklanki wody, dodajemy kostki rosołowe, sos sojowy, przecier.
Do sosu przekładamy obsmażone roladki i gotujemy.
5.Gdy mięso jest już miękkie, przekładamy roladki do naczynia i a sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
6.Na koniec roladki polewamy sosem.
Danie gotowe.
Smacznego.
Komentarze