Roladki babuni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od babci, która jest wyśmienitą kucharką. Roladki razem z żoną gotujemy na niedzielny obiad.

Składniki:

  • ● 4 kotlety schabowe
    ● musztarda
    ● ogórek kiszony
    ● czerwona papryka
    ● 2 duże pieczarki
    ● przyprawa do mięsa
    ● natka pietruszki
    ● litr bulionu wołowego
    ● olej

Roladki babuni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety myjemy, osuszamy
    i rozbijamy. Nacieramy
    przyprawą. Pieczarki kroimy
    w kostkę i smażymy ok.
    5 minut. Ogórka kroimy
    w ćwiartki, paprykę w grube
    plastry.
  • 2. Kotlety smarujemy musztardą,
    układamy pieczarki,
    ogórka i paprykę. Posypujemy
    posiekaną natką. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
    Podsmażamy na oleju, zalewamy
    bulionem i dusimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy