Roladki Diabelskie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Roladki, które przyrządza się w 30 minut a ich smak jest niesamowity.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Cebula
    • 20 dag pieczarek
    • 1 papryka czerwona
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • Pieprz
    • 1 łyżka musztardy sarepskiej
    • 2 łyżki ketchupu
    • Kilka plasterków sera żółtego
    • 10 dag salami

Roladki diabelskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • salami 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na każdy kawałek mięsa układamy po połowie plasterka sera żółtego oraz plasterek salami.
  • farsz 2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Na koniec łączymy z musztardą oraz ketchupem.
    Łyżkę gotowego farszu nakładamy na środek salami.
  • roladki 3. Zawijamy roladki i panierujemy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • roladki 4. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy