Roladki drobiowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można dodać ser,pietruszkę i zawsze będą smaczne ale z masełkiem są pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z kurczaka 2 szt
    czosnek 2 ząbki
    jajko 1 szt
    przyprawa kuchenna 1/2 łyżeczki
    masło
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej

Roladki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oba filety przekroić wzdłuż na połowy, lekko rozbić.
    Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i natrzeć nim przygotowane mięso. Oprószyć solą i pieprzem.Można zrezygnować z czosnku.

    Odkroić wiórki masła i położyć na każdym plastrze mięsa.
    Zwinąć mięso tak, by nie wypływało masło podczas smażenia.

    Jajko roztrzepać z przyprawą.
    Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy