Roladki drobiowe z cheddarem i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne , ziołowe roladki z mięsa udka kurczaka ;)

  • 20 min

Składniki:

  • Na 2 roladki:
    2 udka z kurczaka bez kości i skóry
    2 plastry topionego sera cheddar
    1/2 kiełbasy śląskiej
    zioła do drobiu
    czosnek granulowany
    sól , pieprz

Roladki drobiowe z cheddarem i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso z przyprawami 1. Mięso z udka kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem , posypujemy obficie przyprawami.
  • Roladni z farszem 2. Kiełbasę przekrawamy na pół pionowo , na mięso drobiowe kładziemy plaster sera i kiełbasę.
  • Roladki przed 3. Zwijamy roladki w rulonik. Obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem oraz bułce tartej czynność powtarzamy.
  • roladki 4. Smażymy na wolnym ogniu po 3/4 min z obu stron.

Porady

Podajemy z ziemniakami i sałatką. Roladki możemy także przygotować z piersi kurczaka,

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy