Roladki drobiowe z salsą paprykową

0 (0 ocen)

  • 20 min

Prosto i smacznie z paprykową nutą.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    3 łyżki salsy paprykowej
    ½ czerwonej papryki
    8 dag suszonych pomidorów w zalewie
    8 dag startego żółtego sera
    Sól do smaku
    Panierka:
    1 jajko
    Mąka pszenna
    Bułka tarta
    Olej do smażenia

Roladki drobiowe z salsą paprykową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą, dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy