ROLADKI DROBIOWE Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Soczyste roladki to propozycja obiadu dla całej rodziny.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwojne filety z kurczaka
    4 plasterki szynki
    4 plasterki żółtego sera
    masło
    1 jajko
    mąka do obtoczenia
    bułka tarta do obtoczenia
    sól, pieprz
    olej do smazenia

Roladki drobiowe z szynką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1iy2j5x 1. Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, sera i kawałek twardego masła. Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego piekarnika do 150 stopni i dopiec przez 10-15 minut. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy