Roladki drobiowe ze szparagami

0 (0 ocen)

Białe szparagi idealnie sprawdzają się jako nadzienie do roladek :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    1/2 pęczka białych szaragów
    1/2 zielonej papryki
    pasta oliwkowa
    listki bazylii

    do panierowania:
    1 jajko
    bułka tarta
    sól, pieprz

Roladki drobiowe ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • środek :) 1. Szparagi złamać, obrać i odgotować w wodzie z sola i cukrem przez 3 minut. Filet z kurczaka przekroić na dwa kotlety i rozbić. Posmarować pastą oliwkową. Na każdym kotlecie ułożyć po 3-4 szparagi, kilka pasków papryki i gałązce bazylii. Zwinąć, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć n złoty kolor ze wszystkich stron. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy