Roladki drobiowe ze szpinakiem, fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety umyć, osuszyć, oczyścić z błonek. Przekroić tak, by otrzymać płat mięsa, po czym roztrzepać przez folię. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce.
2.Szpinak umyć, usunąć ogonki, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Chwilę poddusić, ostudzić.
3.Na płaty mięsa rozłożyć szpinak, pokruszyć fetę, a na wierzchu ułożyć osączone z zalewy oliwki. Zwinąć w roladki ( w razie konieczności spiąć wykałaczkami). Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
4.Podsmażone roladki przełożyć do formy żaroodpornej wraz z olejem, na którym się smażyły. Piec ok.30 minut w 180 st. Podawać np. z ryżem i ulubioną surówką. Smacznego!
Komentarze