ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ

0 (0 ocen)

Połączenie, pysznego, soczystego kurczaka z delikatnym szpinakowym nadzieniem, na zwyczajny codzienny obiad lub bardziej uroczysty.

Składniki:

  • 4 małe filety z kurczaka (2 podwójne)
    20 dag mrożonego szpinaku
    1-2 ząbki czosnku
    po 30 g ricotty, mozzarelli
    olej

Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka rozbić na cienkie filety, doprawić solą i pieprzem. Szpinak włożyć na patelnię i podgrzewać, mieszać. Gdy odparuje nadmiar wody dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą, pieprzem, dodać sery i wymieszać. Na filetach położyć po ok. 2 łyżki nadzienia szpinakowego, rozsmarować je pozostawiając ok. 1,5 cm wolnego brzegu. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką. Smażyć na rozgrzanej patelni polanej olejem- na złoty kolor z obu stron. Podawać z frytkami, ziemniakami, surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy