Roladki francuskie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepis dostałam od koleżanki, a teraz robi u mnie za "Specjalność zakładu"

  • 10 min

Składniki:

  • ciasto francuskie (najlepiej gotowe z "Biedronki")
    cukier
    cukier waniliowy
    cynamon
    orzechy
    jajko

Roladki francuskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto należy rozłożyć na papierze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie posypać cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem i pokruszonymi orzechami (ilość składników wg upodobania). Całość zawinąć w rulon i pokroić na plasterki ok 1 cm. Poukładać na blaszce i upiec w piekarniku. Smacznego:)

Porady

Ciasteczka można zrobić w wersji na ostro zamieniając farsz na pieczarki. Zamiast orzechów można też dodać potarte jabłka.

Komentarze

Podobne przepisy