roladki j jajkiem i ogórkiem

0 (0 ocen)

wspaniałe

Składniki:

  • kg schabu lub karkówki
    500 g mięsa mielonego
    2 kiszone ogórki
    1 cebula
    1 jajko
    1 główka czosnku
    przyprawa uniwersalna
    Sól, pieprz.

Roladki j jajkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lub schab pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem.
    Każdy kawałek posypać pieprzem, przyprawa uniwersalna oraz solą.
    Ogórki, czosnek, ugotowane jajko i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać z mięsem mielonym.
    Na kotlety nałożyć farsz z mielonego mięsa,
    Zawinąć. Oprószyć mąką, obsmażyć na oleju, przełożyć do rondla ,podlać wodą.
    Dusić do miękkości, można dodać kostkę pieczeniową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy