Z grilla wszystko smakuje, nawet połączenie mięsa z twarogiem :)
Składniki:
składniki na 8 roladek :
250 g mięsa mielonego dowolnego
100 g posiekanych pieczarek + olej do przesmażenia i do posmarowania roladek
1 średnia cebula + 2 małe ząbki czosnku
120 g twarogu wędzonego
1 jajko
1/2 łyżeczki ulubionych ziół + szczypta pieprzu mielonego + szczypta soli (wziąć pod uwagę że twaróg jest słony)
6 szerokich plastrów szynki parmeńskiej lub cienkie plastry boczku wędzonego
Roladki mięsno twarogowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekane pieczarki przesmażyć do odparowania soku, dodać do zmielonego mięsa razem z przeciśnietym czosnkiem i drobno posiekaną cebulą.
Do farszu dodać pokruszony twaróg, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać.
2.Farsz podzielić na 6 porcji, każdą zawinąć w szynkę parmenskią, powstałe roladki posmarować z obu stron olejem.
3.Upiec na grillu pilnując aby się nie spaliły....podać z dowolnymi sałatkami.
Komentarze