Roladki mięsno twarogowe z grilla

0 (0 ocen)

Z grilla wszystko smakuje, nawet połączenie mięsa z twarogiem :)

Składniki:

  • składniki na 8 roladek :
    250 g mięsa mielonego dowolnego
    100 g posiekanych pieczarek + olej do przesmażenia i do posmarowania roladek
    1 średnia cebula + 2 małe ząbki czosnku
    120 g twarogu wędzonego
    1 jajko
    1/2 łyżeczki ulubionych ziół + szczypta pieprzu mielonego + szczypta soli (wziąć pod uwagę że twaróg jest słony)
    6 szerokich plastrów szynki parmeńskiej lub cienkie plastry boczku wędzonego

Roladki mięsno twarogowe z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1n8r8lr 1. Posiekane pieczarki przesmażyć do odparowania soku, dodać do zmielonego mięsa razem z przeciśnietym czosnkiem i drobno posiekaną cebulą.
    Do farszu dodać pokruszony twaróg, jajko, przyprawy i dokładnie wymieszać.
  • image-0jv38cf 2. Farsz podzielić na 6 porcji, każdą zawinąć w szynkę parmenskią, powstałe roladki posmarować z obu stron olejem.
  • image-01ili1p 3. Upiec na grillu pilnując aby się nie spaliły....podać z dowolnymi sałatkami.
  • image-1c6uevm 4. Smacznego grillowania :)

Komentarze

Podobne przepisy