Roladki na waflu z kapustą i białym serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś pysznego dla wybrednego!

  • 20 min

Składniki:

  • 1 paczka andruta
    1 mała główka białej kapusty
    250g białego półtłustego sera
    Sól, pieprz
    Mielona słodka papryka
    Jajka i bułka tarta do panierowania

Roladki na waflu z kapustą i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wrzucić do gotującej się posolonej wody i ugotować do miękkości. Odcedzić. Biały ser rozetrzeć widelcem i połączyć z kapustą. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką. Gotowy farsz nałożyć na wafle, odczekać ok. 10 minut, aż andrut zmięknie i zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy