Roladki paprykowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

To propozycja na popołudniową przekąskę

  • 45 min

Składniki:

  • - 3 strąki papryki ( czerwona, żółta, zielona)
    - 10 dag startego żółtego sera
    - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    - łyżka oleju
    - sól
    - papryka w proszku chili

Roladki paprykowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryczki przygotowane do zapiekania 1.
    Papryki umyć, osuszyć, włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i opiekać około10 minut. Następnie z każdej papryki zdjąć skórkę, oczyścić z gniazd nasiennych i przeciąć wzdłuż na 4 części. Na każdą część papryki położyć tarty ser, posypać natką, odrobiną soli i chili. Plastry papryki zwijać w rulon. Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego układać papryki, posypać pozostałym serem i natką.
  • Danie gotowe 2. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15 minut w temperaturze 200°C.

Porady

Można użyć różnego sera, np feta, parmezanu, mozzarelli, sera owczego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy