Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować. Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach.
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• 20 dag plastrów salami
• 1 serek śmietankowy
• 4 duże rzodkiewki
• 1/3 pęczka szczypiorku
Roladki salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.
2.Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.
3.Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
Komentarze