Roladki schabowe w sosie serowym

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad?
Proponuję roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sama.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg schabu wieprzowego
    • 8 łyżeczek musztardy
    • 8 słupków sera żółtego
    • 8 słupków ogórka kiszonego
    • 8 pasków boczku parzonego
    • 10 dag sera mozzarella
    • 150 ml śmietany 30%
    • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    • Sól

Roladki schabowe w sosie serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po słupku sera oraz ogórka
  • roladki 2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
    Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
  • sos 3. Śmietanę gotuję z startym serem mozzarellą, gałką muszkatołową i solą do smaku.
    Sos wykładam na dno naczynia, układam na sosie upieczone roladki.
  • roladki 4. Danie gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy