Roladki schabowe wiosenne

0 (0 ocen)

Pyszne wiosenne roladki schabowe

Składniki:

  • schab b/k - 500 g
    ogórek zielony -1 szt
    rzodkiewka -2szt
    szczypiorek do dekoracji
    liście sałaty -4 szt
    jajko -1 szt
    mąka
    bułka tarta do panierki
    sól i pieprz
    tłuszcz

Roladki schabowe wiosenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki schabowe wiosenne 1. Schab podzielić na 4 porcje, rozbić mięso tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
  • 2. Rzodkiewki, sałatę i szczypiorek opłukać, osączyć.
  • 3. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na 4 części. Rzodkiewki pokroić w cienkie plastry.
  • Roladki schabowe wiosenne 4. Na plastrze mięsa układać liść sałaty, plastry rzodkiewek, szczypior i słupek ogórka.
  • Roladki schabowe wiosenne 5. Mięso zwijamy z warzywami w rulon, roladki obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce.
  • Roladki schabowe wiosenne 6. Smażymy roladki w głębokim tłuszczu kilka minut na wolnym ogniu.
  • Roladki schabowe wiosenne 7. Układać roladki na półmisku wyłożonym liśćmi zielonej sałaty. Udekorować rzodkiewkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy