Roladki schabowe z farszem z marchewki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Przepis powstał przez przypadek - starłam za dużo marchewki do surowki i ją wykorzystałam do farszu

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 7 plastrów ze schabu bez kości
    - 4-5 marchewek
    - 3 łyzki posiekanego pora
    - jajko
    - bułka tarta
    - łyżka przecieru pomidorowego
    - przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka
    - olej

Roladki schabowe z farszem z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości.
    Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem.
    Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy