Roladki schabowe z mieszanką chińską

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Zazwyczaj dusiłam schab pokrojony w kostkę razem z mieszanką, tym razem postanowiłam zamknąć mieszankę w środku.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Kg schabu bez kości
    Mrożona mieszanka chińska 750g
    Dwa podłużne śmietankowe serki topione
    3 ząbki czosnku
    Łyżeczka pieprzu ziołowego
    Łyżeczka maggi
    Sól
    Olej do smażenia

Roladki schabowe z mieszanką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry i cieniutko rozbijamy.
  • 2. Mrożonkę podsmażamy na oleju aż się rozpuści. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i serki topione. Mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i maggi. Farsz powinien być wyrazisty w smaku.
  • 3. Farsz nakładamy na mięso. Zwijamy i owijamy bawełnianą nicią żeby nie rozpadł się podczas smażenia. Smażymy na oleju do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy