Zazwyczaj dusiłam schab pokrojony w kostkę razem z mieszanką, tym razem postanowiłam zamknąć mieszankę w środku.
30 min
Dla 10 osób
Średni
Składniki:
Kg schabu bez kości
Mrożona mieszanka chińska 750g
Dwa podłużne śmietankowe serki topione
3 ząbki czosnku
Łyżeczka pieprzu ziołowego
Łyżeczka maggi
Sól
Olej do smażenia
Roladki schabowe z mieszanką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w plastry i cieniutko rozbijamy.
2.Mrożonkę podsmażamy na oleju aż się rozpuści. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i serki topione. Mieszamy do rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i maggi. Farsz powinien być wyrazisty w smaku.
3.Farsz nakładamy na mięso. Zwijamy i owijamy bawełnianą nicią żeby nie rozpadł się podczas smażenia. Smażymy na oleju do zrumienienia.
Komentarze