Roladki schabowe z owocami w brokułach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab osuszyć, rozbić na kotlety, przyprawić solą i pieprzem. Suszone owoce sparzyć wrzątkiem. Gdy wystygną osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
2.Na kotlecie z brzegu ułożyć śliwki, zwinąć, ułożyć morele, zwijać i kłaść owoce aż do uzyskania roladki. Boki spiąć wykałaczkami. Z pozostałymi kotletami postąpić tak samo. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć roladki na złoty kolor. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st. i piec jeszcze pół godziny.
3.Brokuła podzielić na różyczki. Ugotować we wrzątku 3-4 min, posolić, odcedżić z wody. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, brokuły i pokrojone na plastry roladki. Podawać na ciepło lub zimno.
Komentarze