roladki schabowe z papryką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Sama ją wymyśliłam bo znudziły mi się tradycyjne kotlety schabowe

  • 45 min

Składniki:

  • 5plastrów schabu
    1papryka czerwona
    5plastrów boczku
    mała cebula
    musztarda najlepiej sarepska
    przyprawy:czosnek granulowany,sól,pieprz,ziele angielskie,przyprawa uniwersalna,maggi, liść laurowy,delikat czerwony.
    mąka i śmietana do zabielenia sosu.

Roladki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Schab rozbijamy tak jak na kotlety,solimy,pieprzymy,posypujemy delikatem czerwonym czosnkiem i smarujemy cienko musztardą.
    2.Boczek kroimy w plastry,cebulę w piórka,a paprykę w paski.
    3.Na każdy plaster schabu układamy po plastrze boczku,trochę cebuli i pasek papryki,wszystko rolujemy i wkładamy do lodówki na ok 30min.
    4.Roladki obsmażamy na zloty kolor z obu stron,podlewamy wodą,dodajemy liść,ziele,angielskie,trochę maggi, przyprawy uniwersalnej do smaku i dusimy do miękkości mięsa.
    5.Gdy mięso będzie już miękkie zabielamy wytworzony sos mąką i dodajemy śmietanę.Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Porady

Do sosu możemy dodać trochę przecieru pomidorowego wówczas sos będzie mięć bardziej wyrazisty smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy