Roladki schabowe z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Schab rozbijamy tak jak na kotlety,solimy,pieprzymy,posypujemy delikatem czerwonym czosnkiem i smarujemy cienko musztardą.
2.Boczek kroimy w plastry,cebulę w piórka,a paprykę w paski.
3.Na każdy plaster schabu układamy po plastrze boczku,trochę cebuli i pasek papryki,wszystko rolujemy i wkładamy do lodówki na ok 30min.
4.Roladki obsmażamy na zloty kolor z obu stron,podlewamy wodą,dodajemy liść,ziele,angielskie,trochę maggi, przyprawy uniwersalnej do smaku i dusimy do miękkości mięsa.
5.Gdy mięso będzie już miękkie zabielamy wytworzony sos mąką i dodajemy śmietanę.Przyprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Porady
Do sosu możemy dodać trochę przecieru pomidorowego wówczas sos będzie mięć bardziej wyrazisty smak.
Komentarze