Roladki schabowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Schab nadziewany pysznym sosem z pieczarkami, szybko się robi, mięso jest mięciutkie i soczyste.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 15 dag pieczarek
    • ½ cebuli
    • 3 łyżki ketchupu
    • 2 łyżki musztardy
    • Pieprz
    • Sól
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy.
  • pieprz 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • cebula 3. Cebulę kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
  • pieczarki 4. Do cebuli dodajemy drobniutko pokrojone pieczarki.
  • pieprz 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • musztarda, ketchup 6. Dodajemy ketchup oraz musztardę, chwilę prużymy i studzimy.
  • farsz 7. Gotowy farsz nakładamy na mięso.
  • roladki 8. Zawijamy roladki.
  • roladki 9. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jaku.
  • bułka 10. Panierujemy w bułce tartej.
  • roladki 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • roladki 12. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy