Roladki schabowe z pizzowym farszem

0 (0 ocen)

Bardzo lubię roladki a zwłaszcza urozmaicać w nich farsz. Te mają w sobie składniki, których używamy do pizzy.

Składniki:

  • schab bez kości 6 plastrów
    Sól ziołowa - do oprószenia (według gustu)
    pieprz czarny mielony - do oprószenia (według gustu)
    oliwa z oliwek - 2-3 łyżki
    woda ciepła - ok. 50 ml.

    Farsz:
    ser żółty - 6 plastrów
    papryka konserwowa - 1/2 papryki całej
    ogórek kiszony - 2-3 szt.
    pieczarki - 2-3 szt.
    cebula czerwona - 1/2 cebuli

Roladki schabowe z pizzowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1wrh23t 1. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plastry.
  • image-24e7m08 2. Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe (bardzo cienko, ale tak, żeby się nie rwały). Na rozbitym schabie układamy ser, pieczarki, cebulę, ogórka, paprykę i znowu ser. Przykrywamy drugim rozbitym schabem. Oprószamy solą i pieprzem.
  • image-01nqoee 3. Zwijamy roladkę, którą związujemy sznurkiem, aby nam się nie rozpadła. Ponownie oprószamy solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę i przysmażamy roladki z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i przykrywamy patelnię, gotując na małym ogniu, tak długo aż woda wyparuje ( co jakiś czas obracając ) i roladki się ponownie przysmażą.
    Wyciągnąć i usunąć sznurek przed podaniem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy