Roladki schabowe z pizzowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy w plastry.
2.Schab rozbijamy jak na kotlety schabowe (bardzo cienko, ale tak, żeby się nie rwały). Na rozbitym schabie układamy ser, pieczarki, cebulę, ogórka, paprykę i znowu ser. Przykrywamy drugim rozbitym schabem. Oprószamy solą i pieprzem.
3.Zwijamy roladkę, którą związujemy sznurkiem, aby nam się nie rozpadła. Ponownie oprószamy solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i przysmażamy roladki z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i przykrywamy patelnię, gotując na małym ogniu, tak długo aż woda wyparuje ( co jakiś czas obracając ) i roladki się ponownie przysmażą.
Wyciągnąć i usunąć sznurek przed podaniem.
Komentarze