Pikantne roladki z salami pepperoni i serkiem topionym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam przepis.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg schabu,
100 g serka topionego,
150 g salami pepperoni,
sól i pieprz do smaku,
ostra papryka do smaku,
2 jajka,
3-4 łyżki mąki,
5- 6 łyżek bułki tartej,
olej do smażenia.
Roladki schabowe z salami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon.
Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę.
Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto.
Komentarze