Roladki schabowe z salami i serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pikantne roladki z salami pepperoni i serkiem topionym. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam przepis.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu,
    100 g serka topionego,
    150 g salami pepperoni,
    sól i pieprz do smaku,
    ostra papryka do smaku,
    2 jajka,
    3-4 łyżki mąki,
    5- 6 łyżek bułki tartej,
    olej do smażenia.

Roladki schabowe z salami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdy plaster smarujemy serkiem topionym, układamy po plasterku salami i zwijamy w rulon.
    Jajka rozkłócamy w miseczce, wsypujemy szczyptę soli, mieszamy. Przygotowujemy sobie na oddzielnych talerzach bułkę tartą i mąkę.
    Każdy dewolaj obtaczamy w mące, jajku a na końcu w bułce tartej.Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Na rozgrzany tłuszcz wykładamy dewolaje i smażymy z każdej strony na średnim ogniu na złoto.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    Smacznego ;)

Porady

Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy