Roladki serowo-żurawinowe

0 (0 ocen)

Dla osób lubiących ostrość brie i sodko-kwaśnych owoców żurawiny

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
    garść suszonej żurawiny
    ok. 1/4 op. sera brie
    mąka (do obtoczenia)
    olej (do smażenia)
    oliwa orzechowa
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku

Roladki serowo-żurawinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed zwinięciem 1. Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Robimy kieszeń i kładziemy namoczoną wcześniej żurawinę i pokrojony ser brie.
  • przed smażeniem 2. Obwiązujemy szpagatem.
  • smażenie 3. Obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. Obsmażamy z każdej strony na rumiano.
  • przed pieczeniem 4. Przekładamy do naczynia do zapiekania i dodajemy 2 ząbki czosnku. Polewamy oliwą (u mnie orzechową) i wkładamy do piekarnika.
    Pieczemy 30 min w 180st.

Komentarze

Podobne przepisy