Roladki śledziowe kolorowe na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Święta bez śledzia? Śledź musi być!Roladki kolorowe…Roladki smaczne….Roladki na ostro…

  • 30 min

Składniki:

  • 4 płaty śledzia korzennego,
    1 cebula,
    1 ugotowana marchewka,
    2 szt. pomidorów suszonych,
    1 ogórek konserwowy,
    4 ziarenka kapary,
    4 listki świeżej rukoli,
    ½ papryczki chili,
    olej rzepakowy 2 łyżki,
    sól himalajska do smaku,
    pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku.

Roladki śledziowe kolorowe na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki śledziowe kolorowe na ostro 1. Cebule i marchewkę drobno kroimy, solimy i mieszamy z 1 łyżką oleju. Odstawiamy na 30 min do lodówki.
    Papryczkę chili, drobno siekamy (bez pestek) mieszamy z olejem i doprawiamy do smaku.
    Z filetów śledziowych ściągamy delikatnie skórkę, śledzie zwijamy i układamy na talerzyku. Do środka wkładamy po łyżce cebuli z marchewką, dodajemy po jednym pasku ogórka, pomidora suszonego, kapary i rukolę.
    Doprawiamy pieprzem i papryczką chili. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy