Roladki wieprzowe faszerowane

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Wspaniały i smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • schab 4 kotlety
    musztarda
    szynka łososiowa 4 plasterki
    ser żółty 4 plasterki
    pomidory suszone w zalewie
    sól i pieprz do smaku
    świeży szpinak

Roladki wieprzowe faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety lekko posypać solą i pieprzem i dosyć cienko rozbić. Następnie każdy kotlet posmarować musztardą, położyć plasterek sera, pomidora suszonego, plasterek szynki i kilka listków szpinaku. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju z każdej strony. Dolać wody i dusić we własnym sosie do miękkości. SMACZNEGO

Komentarze

Podobne przepisy